Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat

Balkonska vrata

Tipi balkonskih vrat

Balkonska vrata


Balkonska vrata nam omogočajo prehod na vse vrste balkonov in teras, skratka omogočijo prehod iz prostora navzven.
Balkonska vrata so s tehničnega vidika izdelana enako kot okna in tako kot okna izpolnjujejo vse zahteve toplotne in zvočne izolativnosti. Od oken se razlikujejo po tem, da imajo na spodnjem prečniku okvirja vgrajeno pohodno odkapnico.

Naklade (zaščita spodnjega dela balkonskih vrat)

Posebnost balkonskih vrat je, da v spodnjem delu balkonskega vratnega krila vgradimo dodatno naklado v višini cca 10 cm, kar pomeni, da steklo ne sega povsem do tal, ampak je krilo spodaj dodatno zaščiteno.

Polnila balkonskih vrat

Polnila po želji stranke vgradimo v spodnji del balkonskih vrat. To pomeni, da namesto stekla vgradimo leseno polnilo. Razmejitev stekla v zgornjem delu in polnila v spodnjem delu je izvedena s standardnim steklodeljivim križem.

Odpiranje balkonskih vrat

Dodatna montaža zaskočnika in zaskočke na balkonskih vratih nam omogoča, da vrata z zunanje strani balkona lahko zapremo - povlečemo za sabo in se le ta zaskočijo. S tem preprečimo prosto odpiranje vrat zaradi vetra. Na zunanjo stran zmontiramo ročaj balkonskih vrat, da vrata od zunaj lahko za sabo zapremo ter tudi ponovno odpremo in se vrnemo v prostor.

Kadar želimo skozi balkonska vrata vstopati tudi od zunaj, vgradimo obojestransko pololivo in cilinder. V tem primeru gre še vedno za klasična balkonska vrata, ki nam omogočajo dostop v prostor tudi z zunanje strani. Cilinder nam omogoča, da balkonska vrata zaklenemo ter tako poskrbimo za varnost.

Nizki prag

Kadar nas standardni prag pri balkonskih vratih moti, lahko ponudimo nižji prag - aluminijasti profil wesser. ALU prag nam še vedno omogoča kombinirano odpiranje balkonskih vrat in ima vgrajen termo člen (pri profilu 68mm je standardno še vedno nedeljiv weser 52), za izboljšanje toplotne prevodnosti.

Nivojno varovalo, čelna gonilka

Nivojno varovalo onemogoča premikanje pololive v odprtem stanju balkonskih vrat in je pri profilu 78mm že standardno vgrajeno v okovje. Obenem tudi dviguje krilo ob zapiranju. Čelna gonilka omogoča lažje odpiranje drugega krila in je pri profilu 78mm tudi že standardno vgrajena v okovje.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?